Om oss

Företaget

Design & Hantverk Gotland HB startades våren 2011 av Göran Stenström och Adele Poppe. Vår första tanke med företaget var att designa och producera egna produkter i tenn, järn och trä, men även sälja kvalitetsgarn. Försäljningen skulle ske i ett ombyggt garage och via nätet.

Men så av en ren händelse i augusti 2011 fick vi se en butikslokal i Visby innerstad som var ledig att hyra. Vi tyckte att lokalen och läget passade vår verksamhet bra, så vi bestämde oss för butiken och i mitten av november 2011 öppnade vi för försäljning av våra artiklar där.
I butiken har vi även vår tennverkstad, där vi producerar alla våra tennföremål som produceras under namnet Wisby tenn.

Vår tanke med produkterna vi säljer i butiken är att vi själva skall designa och producera dem så långt det är möjligt, undantaget är garnet. Men innan vi har ett så brett sortiment med egna produkter så vi kan fylla butiken har vi även artiklar från andra hantverkare. Det finns även några få övriga presentartiklar.

En stor del av butikens yta upptas av garnhyllor, vi har ett brett sortiment med bl.a alpacka, mohair och ullgarn.

Intresset för "riktigt" hantverk som skapas utan maskiner har vi haft intresse för i många år. Tenn och textil är dem produkter som vi har störst erfarenhet av. Bruksföremål i tenn har vi tillverkat till och från i över 25 år och lika så med produkter inom textilområdet. Järn och trä är också material som är intressanta att jobba med, vår förhoppning är att kunna producera egna serier av produkter även i dessa material, eller i kombination.

Alla våra egna designade och tillverkade artiklar kan köpas i vår butik, webbshop eller via telefon 0498-21 41 21.

Idag designar och tillverkar vi tenn och träprodukter i egna serier och även många special uppdrag för företag och privatpersoner. Vi reparerar och rengör även gamla tennföremål.

  • Ett "riktigt" genuint hantverk
  • Över 25 år av erfarenhet
  • Alltid bra service

Butiken

Välkommen in till oss

Välkommen till vår butik på S:t Hansgatan 30 A, där garn och unikt hantverk möts i en lugn, öppen och stilren miljö. Butiken har öppet året runt.

Missa inte ett besök hos oss om ni har vägarna förbi Gotland och Visby!

Kundreferenser

Hittade många fina prydnader till mitt lilla hem.

Inger, Stockholm

Väldigt fina garn till mina stickningsprojekt.

Mona, Karlstad